Търговищкият административен съд касира избора за кмет на община Омуртаг Ешреф

...
Търговищкият административен съд касира избора за кмет на община Омуртаг Ешреф
Коментари Харесай

Съдът касира отново избора за кмет на община Омуртаг

Търговищкият административен съд касира избора за кмет на община Омуртаг Ешреф Ешрефов. Поводът са нарушавания, свързани с преброяването, сортирането, отчитането и съхраняването на бюлетините. Имало е замяна в една от секциите, общо 32 протокола са счетени за подправени. Решението предстои на обжалване, заяви sega.bg.

Ситуацията в Омуртаг е доста странна, като настоящето решение е незначителна част от него. Изборът на Ешрефов от последния избор един път към този момент бе касиран след тъжба на Движение за права и свободи - само че с решение не да има нови избори, а бюлетините да бъдат преброени отново. Те още веднъж демонстрираха триумф на Ешрефов, той се закле повторно. А го стори под мярка домакински арест (пуснат за няколко часа да отиде в административната постройка за церемонията), тъй като редом бе упрекнат за присъединяване в ОПГ с брат си, татко си и един от зам.-кметовете (разследват се за далавери при обществени поръчки с дърва).

Казусът с проведената незаконна група тече и сега, четиримата са с ограничения за неотклонение. Роднините са в листите на партията на Иван Гешев - групировката твърди, че имат имунитет, следва да бъдат пуснати; само че на няколко правосъдни съвещание бе счетeно, че имунитетът важи единствено за претенденти, против които са почнали дейности след издигането им като претенденти. А всичките тези екшъни стартираха в Омуртаг незабавно след локалните избори през есента. 

 Сегашното анулиране очевидно е по паралелна тъжба. А самата община се ръководи от задържан човек.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР